Skip to content

Åbningskoncert på Schubertiaden 2024: Schubert Lounge

Åbningskoncert med Eivind Buene, Halvor Melien, Andrea Pellegrini & Ensemble Storstrøm

Fredag d. 23/8-2024
19.30-22.00
Koncertkapellet

Program:

Franz Schubert arr. Jakob Westh:
Fantasi i f-mol, D.940 (1828)

— pause —

Eivind Buene:
Schubert Lounge

Part 1
An Die Musik I
The River
Schubert Singt I
Schube1i Singt Il
Die Nebensonnen
The Inn

Part 2
An Die Musik II
The Harp
Gute Nacht
The Sea
Schube1i Singt III
Schubert Singt II reprise
Einsamkeit

Part 3
An Die Musik III
Sunseeker
Harfenspieler I
An Die Musik IV

Billetter:

Schubert Selskabets medlemmer:
Medlembillet: 145,-
Medlemsbillet ung: 50,-

For ikke-medlemmer:
Normalbillet: 245,-
Ung u. 25/studerende: 95,-

Køb billet Vil du gerne være medlem? Klik her!

Schubert Lounge – en ny og helt unik vinkel på Schuberts musik!

Årets Schubertiade åbner med Schubert i helt nyt format, når den anerkendte norske komponist Eivind Buene og Ensemble Storstrøm byder publikum indenfor til en nærværende og anderledes koncertoplevelse.

Hvordan ville det lyde hvis Schubert var en moderne singer-songwriter?

Schubert Lounge er en nutidig refleksion over Franz Schuberts Lieder og præsenterer Schubert som en moderne singer-songwriter i et nyt intimt og nærværende koncertformat.

Ved åbningskoncerten møder Schuberts Lieder, klassisk sunget af den norske baryton Halvor Melien og den danske mezzosopran Andrea Pellegrini, den uskolede komponists stemme, når Eivind Buene synger og akkompagnerer sig selv på et Fender Rhodes el-klaver.

I nogle af sangene ligger Buenes fortolkning tæt på originalversionen og i andre tages der store friheder, hvor der tilføjes nye partier, som er skrevet over Schuberts musik.

Publikum kan se frem til en spændende koncert, der veksler mellem forskellige stilarter og som helt sikkert viser nye sider af Schuberts musik.

’Schubert Lounge’ er et samarbejde mellem den norske komponist Eivind Buene (1973), Ensemble Storstrøm og Schubert Selskabet. 

Eivind Buene

Eivind Buene er en fremtræden norsk komponist. Buene fokuserer i sine værker både på kompositioner for solo, ensembler og orkestre, fra barokmusikere til elektronik, samt på krydsfeltet mellem improviserende musikere og den klassiske notation.

Buene har været huskomponist i Oslo Sinfonietta og har modtaget bestillinger for norske ensembler som for eksempel Det norske Kammerorkester, Oslo Filharmonikerne, Den norske Opera og Ballet m.fl. Af udenllandske ensembler kan nævnes Ensemble Intercontemporain, London Sinfonietta og Ensemble Musikfabrik og internasjonale festivaler som Donaueschinger Musiktage, Huddersfield Contemporary Music Festival og June in Buffalo.

Hans værker er blevet fremført i bl.a. Carnegie Hall, Berliner Philharmonien samt Pompidou centret. Han har desuden både udgivet fagbøger og skønlitterere bøger.

Andrea Pellegrini

Dansk mezzosopran og en af landets mest efterspurgte, både i opera- og koncertsammenhæng. Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 1998- 2003 og fra Operaakademiet 2003-2006 hos sanglærer Susanna Eken.

I 2008 modtog hun Musikanmelderringens Kunstnerpris, og har derefter modtaget et hav af priser, senest Wilhelm Hansen Fondens hæderspris i 2020.

I 2015 blev hun Reumert nomineret I kategorien Årets Sanger I DK og samme år optaget i Kraks Blå Bog. Hun debuterede på Det Kgl. Teater som Rosina i Rossinis Barberen i Sevilla i 2006 hvorefter hun, både der og på landets øvrige scener, har sunget mange andre roller som f.eks. Carmen i Bizets Carmen på Opera Hedeland i 2019, Amneris i Verdis Aida i 2022 og Eboli i Verdis Don Carlos i Stockholm.

Gennem både karriere og studietid har Andrea Pellegrini vist en særlig interesse for at bringe den klassiske musiktradition ud over rampen i nye sammenhænge. Folkeliggørelsen af den klassiske musik er en rød tråd. Dette har ført til udviklingen af helt nye samarbejder med f.eks. multikunstneren Martin Hall, fortolkninger af Beatles sange på TV, koncerter med Steffen Brandt og Jacob Binzer, og hun grundlagde i 2012 The Piazzolla Orchestra, med hvem hun to gange har gæstet Bergen Festspil.

Ensemble Storstrøm

Ensemble Storstrøm, der til dagligt er hjemmehørende i det moderne Kunst- og Musikhus KUMUS på Fuglsang, er et af fem nationale basisensembler, der sikrer et levende og aktivt musikmiljø med musikoplevelser af højeste kvalitet i sine bidragskommuner og i Kulturregion Storstrøm.

Ensemblet blev dannet i 1991 og består af 8 højt profilerede kammermusikere i en unik instrumentsammensætning;

3 strygere, 3 blæsere, klaver og harpe.

Med førsteklasses klassiske koncerter og en udadvendt musikpædagogisk indsats, skaber ensemblet stjernestunder gennem et bredt spektrum af aktiviteter. De spænder fra musikalsk samskabelse med børn og kreative projekter med andre kulturaktører til koncerter med de største klassiske værker og kendte gæstesolister.

Ensemblet afholder hvert år mellem 80-100 koncerter og arrangementer. Alternative koncertrum og formater er med til at formidle musikken ud til et mangfoldigt publikum.

Over 110 nye værker er gennem årene bestilt af ensemblet hos tidens fremtrædende komponister, og dermed er Ensemble Storstrøm med til at forny og aktualisere det klassiske repertoire.

Mere end 30 cd-indspilninger, talrige radiotransmissioner i DR P2 samt en stor digital synlighed placerer Ensemble Storstrøm som en markant kulturinstitution i det danske musikliv. Med internationale samarbejder, fungerer Ensemble Storstrøm som en kulturel ambassadør for den danske kammermusik og sin landsdel nationalt og internationalt. Ensemble Storstrøm er støttet af Statens Kunstfond, Kulturregion Storstrøm og de fire kommuner Næstved, Faxe, Lolland og Guldborgsund.

Halvor Melien

Halvor Melien (f. 1984) har i sæsonerne 22/23 og 23/24 blandt andet sunget Brahms’ Requiem med Helsingborg Symfoniorkester, Bachs Johannespassion med Antwerpen Symfoniorkester, Bachs Matthæuspassion med Bachkoor Holland og Monteverdis l Combattimento di Tancredi e Clorinda samt flere andre projekter med Barokkanerne Norwegian Baroque Ensemble.

Han har også uropført nye stykker af Lars Skoglund og Trond Reinholdtsen og udgivet en cd med sange af KjellHabbestad sammen med Marianne Beate Kielland og Nils Anders Mortensen.

Blandt hans seneste og kommende engagementer er Habbestads Mostrasuite med Det Norske Radioorkester, koncerter på Hardanger Musikkfest, verdenspremierer på stykker af Lisa Streich og Øyvind Mæland og adskillige opførelser og indspilninger af Eivind Buenes Schubert Lounge. (Crescendi Artists).

Fotokredit:
Ensemble Storstrøm: Foto: Julia Severinsen, Halvor Melien: Foto: Ingvild Festervoll Melien, Andrea Pellegrini: Foto: Carsten Seidel, Eivind Buene: Foto: Ukendt.

Del denne nyhed med andre:

Schubertiaden 2024 er støttet af:

Stort tak til følgende fonde for at mulligøre årets festival og Schubert Selskabets initiativer!

Logo Roskilde Kommune
Logo
Logo
Logo Augustinusfonden
Logo

Klassisk2Go / Bach Maraton er særligt støttet af:
Øernes Kunstfond, Nordea Fonden – liv i det lokale og Alle Tiders Musikby Puljen.

Back To Top