Skip to content

Schubertiaden 2008

Schubertiaden er Roskildes klassiske Musikfestival.

14. august til 31. august 2008

Irland og Schubert.
K
oncerter i Vikingeskibsmuseets flotte skibshal og Guldaldersalen på Hotel Prindsen.

I 2008 valgte vi inspiration fra den store begivenhed i Roskilde, Vikingeskibet Havhingstens tilbagevenden fra togtet til Irland.

Det giver afsæt for et samarbejde med Vikingeskibsmuseet med spændende koncerter i Schuberts ånd, som trækker tråde både tilbage i tid og ud i geografiske anderledes områder.

Vi beriger Schubertiadens samlede program, og lægger ”trædesten” ud, så at et publikum, der ikke lige er dybt fortrolig med netop Schubert, kan finde vej ind over koncertrummenes dørtærskel.

Koncerterne rummer sangkunst fra Vikingetiden med Sequentia, der er irsk improvisation og dans med The Harp Consort i musik af Irlands svar på Schubert Turlough O’Carolan, og Irlands mest spektakulære musiker Sir James Galway kommer med Jeanne Galway og pianisten Philip Moll.

Dertil en perlerække af stjerner i klassiske koncerter: Oleg Maisenberg, Gidon Kremers mangeårige klaverpartner, Cuarteto Casals, fremstormende spansk strygekvartet og barytonen Konrad Jarnot med hele Schuberts Die schöne Müllerin.

Dertil præsenterer vi 2 af de absolut bedste danske ensembler: Trio con Brio og Andreas Brantelid med pianisten Marianna Shirinyan.

De spiller i Roskilde, hvor den korteste vej mellem mennesker er musikken!

Torsdag 14. august:

Kl. 18.30-18.55 Hotel Prindsen:
Koncertintroduktion ved Valdemar Lønsted.

19.30 Hotel Prindsen:
Trio con Brio – Danmarks internationale klavertrio spiller Smetana, Schubert og uropførelse af Pelle Gudmundsen-Holmgreens Moment Musicaux.

 

Søndag 17. august:

kl. 19.30 Vikingeskibshallen:
Sir James Galway, fløjtens mester spiller sammen med Lady Jeanne Galway og pianist Phillip Moll bl.a. Schubert og virtuos musik for 1 og 2 fløjter.

Tirsdag 19. august:

18.30-18.55 Hotel Prindsen:
Koncertintroduktion ved Jesper Lützhøft.

19.30 Hotel Prindsen:
Andreas Brantelid og Marianna Shirinyan Den unge cellist med suveræn x-faktor spiller sammen med den prisvindende dansk/armenske pianist i musik af Schubert, Cesar Franck m.fl.

 

Torsdag 21. august:

18.30-18.55 Vikingeskibsmuseet:
Koncertintroduktion ved Mette Gotthardsen.

19.30 Vikingskibshallen:
Benjamin Bagby og Sequentia Det internationale ensemble, der, med base i Paris, har specialiseret sig i den tidlige vokale tradition.

De vil i Vikingeskibshallen opføre en flot koreograferet forestilling med tekstprojektion ”Rhinguldets Forbandelse – en germansk beretning om begær og hævn fra den islandske EDDA”.

Det er vikingetidens favorit–fortælling: dén om Sigurd, Brynhilde, Fafnir, Regin, og Rhinguldet. Indgår i SANGENS ÅR.

Søndag 24. august:

18.30-18.55
Koncertintroduktion ved Valdemar Lønsted.

19.30 på Vikingeskibsmuseet:
Oleg Maisenberg – mangeårig klaverpartner med Gidon KremerBrahms og Schubert.

Tirsdag 26. august:

 18.30-18.55 Vikingeskibsmuseet:
Koncertintroduktion ved Valdemar Lønsted.

19.30 Vikingeskibshallen:
Cuarteto Casals – fremstormende ung spansk strygekvartet spiller Mozart og Schubert – og efter pausen Brahms med Oleg Maisenberg.

Torsdag 28. august:

18.30-18.55 Vikingeskibsmuseet:
Koncertintroduktion ved Mette Gotthardsen.

19.30 Vikingeskibshallen:
Andrew Lawrence King og The Harp Consort Det internationale ensemble The Harp Consort, ledet af cembalisten og harpenisten Andrew Lawrence King, vil spille irsk klassisk musik med programmet ”Carolans Harp – Jigs, airs and  laments by TURLOUGH  O’CAROLAN (1670-1738) ‘The chief musician of all Ireland’.

Det er en  opførelse med dans, sang og improvisation, en koncert som Schubert ville have elsket at være  med til – fra en anden tid og lokalitet, men i ånd og indhold som Schubertiaderne.

 

Søndag 31. august:

18.30-18.55 Vikingeskibsmuseet:
Koncertintroduktion ved Steen Frederiksen.

19.30 Vikingeskibshallen:
Konrad Jarnot, baryton og Alexander Schmalcz, klaver.I anledning af SANGENS ÅR: Schuberts Liedsamling Die schöne Müller inkl.

Back To Top