Skip to content

Momento

Momento - Carsten Dahl, Toke Møldrup og unge klassiske talenter fra Jacob Gades Legat Talentprogram!

Lørdag d. 31/8-2024
19.30-21.30
Himmelev Sognegård

Program:

Momento – Carsten Dahl, Toke Møldrup og unge klassiske talenter fra Jacob Gades Legat Talentprogram.

Billetter:

Schubert Selskabets medlemmer:
Medlembillet: 95,-
Medlemsbillet ung: 50,-

For ikke-medlemmer:
Normalbillet: 195,-
Ung u. 25/studerende: 95,-

Køb billet Vil du gerne være medlem? Klik her!

Improvisation hører i dag mest til i jazzens verden, men hvad sker der, hvis vi genopliver denne tabte kunstform i den klassiske genre?

Det har Schubert Selskabet sat sig for at undersøge, når vi inviterer to af Danmarks førende musikere indenfor hver deres genre, jazzpianisten Carsten Dahl og den klassiske cellist Toke Møldrup, ind i et rum sammen med unge talentfulde klassiske instrumentalister fra Jacob Gades Legat.

Afslutningskoncerten ‘Momento’ bliver kulminationen på en improvisationsworkshop, hvor vi i første del skal opleve de unge talenter blive smidt ud på dybt vand og udfordret på deres måde at arbejde med klassisk musik på!

I anden del af koncerten indtager Toke Møldrup og Carsten Dahl scenen til en improvisation over Schuberts musik, hvor de to musikere lader sig inspirere af komponistens skælvende fraser og sfæriske lys.

Oplev hvordan musikken opstår i øjeblikkets magi. Det kræver et ubesværet, frit vokabularium og kendskab til selve musikkens væsen fra begge musikere, hvor de på en gang bliver komponerende musikere og spillende komponister.

Jacob Gades Legat

Jacob Gades Legat kører et talentprogram, hvis formål er at samle og styrke talentudviklingsarbejdet i Danmark med henblik på at skabe et miljø, som på landsplan kan løfte niveauet og fastholde interessen for at spille klassisk musik i aldersgruppen 12-19 år.

Dette sker bl.a. gennem afholdelse af konkurrencer i hele landet samt deres talentprogram, Her arbejder talenterne med masterclasses og workshops nogle af de dygtigste, internationale musikere og spiller koncerter på professionelt niveau.

I forbindelse med Schubert Selskabets ungesatsning ‘Schubert: Next Generation” har vi et samarbejde med Jacob Gades Legat, hvor vi løbende  afholder koncerter og workshops med de fantastiske talenter.

Fotos i banner: Mia Elisabeth Nielsen. Foto Jacob Gades Legat: Natascha Rydvald

Del denne nyhed med andre:

Schubertiaden 2024 er støttet af:

Stort tak til følgende fonde for at mulligøre årets festival og Schubert Selskabets initiativer!

Logo Roskilde Kommune
Logo
Logo
Logo Augustinusfonden
Logo

Klassisk2Go / Bach Maraton er særligt støttet af:
Øernes Kunstfond, Nordea Fonden – liv i det lokale og Alle Tiders Musikby Puljen.

Back To Top