Skip to content

NOVO Quartet - Nielsen, Glass og Schumann

NOVO Quartet - Nielsen, Glass og Schumann

Fredag d. 30/8 2024
19.30-21.30
Roskilde Gymnasium

Program:

C. Nielsen – Strygekvartet op.5 nr.2 i F mol
Pause
P. Glass – Strygekvartet nr.2 “Company”
R. Schumann – Strygekvartet op.41 nr.3

Koncerten optages og transmitteres af DR P2.

Billetter:

Schubert Selskabets medlemmer:
Medlembillet: 95,-
Medlemsbillet ung: 50,-

 

For ikke-medlemmer:
Normalbillet: 195,-
Ung u. 25/studerende: 95,-
Køb billet Vil du gerne være medlem? Klik her!

Kammerkoncert med NOVO Quartet

I 2022 havde vi Novo Quartet forbi til en udsolgt koncert i Roskilde Klosters Riddersal – og vi var så begejstrede, at vi nu har inviteret dem tilbage på Schubertiaden!

Novo Quartet fortæller om koncerten:

Som en dansk kvartet med rødder og identitet dybt forankret i dansk musiktradition, har vi et spændende projekt i støbeskeen, hvor vi udforsker alle fire Carl Nielsens strygekvartetter over de kommende år. Denne koncert præsenterer den anden af Nielsens fire kvartetter, hvilket resonerer stærkt med vores danske arv.

Vores navn, “NOVO Quartet”, afspejler vores åbenhed og nysgerrighed efter nye projekter, herunder også nyskrevet musik. Vi har på det seneste fået en stor interesse for minimalistisk musik og ser frem til at dykke ned i Philip Glass’ strygekvartet nr. 2, “Company”. Dette værk udforsker en ny klangverden, som vi finder meget inspirerende.

Romantisk musik ligger vores hjerter nær, og Schumanns strygekvartet op. 41 nr. 3 er et mesterværk, som vi selv synes passer enormt godt til vores fælles klang og udtryk. Det binder koncerten sammen ved at tilbyde et velkendt og elsket værk, som balancerer det mindre kendte Nielsen-stykke og den nyere Glass-komposition.

Samlet set skaber dette program en spændende rejse gennem dansk tradition, minimalistisk nybrud og romantisk dybde, hvilket forhåbentlig vil afspejle vores alsidighed og passion som kvartet!

Kom med til en skøn kammermusikaften med NOVO Quartet! Køb billet her.

Om NOVO Quartet

NOVO Quartet er blandt de mest eftertragtede unge ensembler i Danmark.

De har helt fra starten af høstet anerkendelse ved flere prestigefyldte internationale konkurrencer. Senest vandt de både førstepladsen og fire andre priser ved Geneva International Music Competition 2023. Derudover blev de udvalgt af Statens Kunstfond til karriereprogrammet ‘Den Unge Kunstneriske Elite’ 2024-26. Tidligere på året vandt de førstepladsen samt publikumsprisen ved Irene Steels-Wilsing International String Quartet Competition i Heidelberg.

NOVO Quartet spiller flittigt på både danske og internationale scener, fra Kina til USA, fra Schweiz til Grønland.

Et særligt kendetegn ved NOVO Quartet er det stærke venskabelige bånd i ensemblet – gensidig respekt, omsorg og humor definerer ikke kun den personlige kemi mellem medlemmerne, men også deres musikalske identitet og udstråling på scenen. Deres stærke bånd både musikalsk og personligt skinner igennem i deres optrædener, som er præget af en høj grad af samspil og dyb forbindelse til musikken.

Foto i banner: Maya Matsuura

Del denne nyhed med andre:

Back To Top