Skip to content

Trio con Brio

Trio con Brio

Tirsdag d. 27/8-2024
19.30-21.30
Koncertkapellet

Program:

Mieczyslaw Weinberg:
Klavertrio A Minor, Op. 24

Franz Schubert:
Klavertrio No. 2 in E-Flat Major, Op. 100

Billetter:

Schubert Selskabets medlemmer:
Medlembillet: 95,-
Medlemsbillet ung: 50,-

For ikke-medlemmer:
Normalbillet: 195,-
Ung u. 25/studerende: 95,-

Køb billet Vil du gerne være medlem? Klik her!

Kammerkoncert med Trio con Brio

Trio con Brio har med deres 25 års jubilæumsudgivelse “The Passenger” blæst både anmeldere og publikum helt bagover: ‘Så bliver det ikke bedre’ (Politiken, 6 hjerter) og ‘Trio con Brio at their best’ (Klassisk, 6 stjerner).

Anmelderne har i den grad grund til at tage de store ord i brug – Trio con Brio hører til toppen af verdenseliten inden for kammermusik lige nu, og leverer en helt særlig koncertoplevelse, som du absolut ikke vil gå glip af!

Album trailer:

Om programmet:

Mieczysław Weinberg var kun 25 år gammel, da han komponerede sin klavertrio op.24, og Franz Schubert var 30, da han skrev sin klavertrio nr.2. På trods af at begge komponister var unge, er døden en allestedsnærværende passager i disse værker.

Schuberts klavertrio nr.2 er skrevet et år før hans tidlige død i efteråret 1828 og Mieczysław Weinberg var den eneste i sin familie, der overlevede Anden Verdenskrig.

Selvom Mieczysław Weinberg og Franz Schubert levede i vidt forskellige tider, er der alligevel meget, der forbinder dem. Gennem musikken gør de os smerteligt opmærksomme på hvor skrøbeligt livet er.

Musikken fører os igennem den tungere del af følelsesregisteret – stor sorg, fortvivlelse og ensomhed – balanceret med en overvældende musikalsk skønhed, spiritualitet og dybde.

Forbered dig på en intens musikoplevelse, der rammer dybt ind i sjælen!

Om Trio con Brio:

Efter at have spillet og turneret i næsten et kvart århundrede, går trioen i 2024 gået ind i sit sit 25-års jubilæumsår.

Højdepunkter inkluderer omfattende turnéer i Europa og USA, en verdenspremiere på en ny klavertrio af Bent Sørensen i Boulez Saal, Berlin og flere Beethoven-cyklusser i førende koncertsale – bl.a. Elbphilharmonie Hamburg.

Ensemblet præsenterer desuden særlige jubilæumsprogrammer, der afspejler alle aspekter af deres alsidige repertoire og historie. I sæson 23/24 udgiver Trio con Brio et nyt album med Schuberts klavertrio i Es-dur og Mieczysław Weinbergs klavertrio. Ensemblets indspilninger har modtaget enorm ros fra kritikerne.

Det seneste album med trioer af Sjostakovitj og Arenskij (Orchid Classics) var ’Editor’s Choice’ i Gramophone og blev af BBC Music Magazine desuden udpeget som månedens ’Chamber Choice’ og vandt desuden den prestigefyldte ‘Preis der deutschen Schallplattenkritik’.

Trioens indspilninger af Beethovens samlede klavertrioer (Orchid Classics) høstede bred, begejstret ros fra både kritikere og fans – af BBC Music Magazine kaldt “en triumf”.

Den seneste udgivelse af Bent Sørensens Tripelkoncert med DR SymfoniOrkestret og dirigent Jukka-Pekka Saraste på Dacapo Records har fået 5 stjerner i en fremragende anmeldelse i BBC Music Magazine.

Trio con Brio Copenhagen består af to overlappende musikalske par: to søstre, violinisten Soo-Jin Hong og cellisten Soo-Kyung Hong, er fra Sydkorea, mens pianisten Jens Elvekjær, Soo-Kyungs ægtefælle, er fra Danmark.

Trioen blev dannet i Wien i 1999 og har i dag base i København. Deres enestående musikerskab, friske tilgang til kernerepertoiret, spændende programlægning og evne til at række ud til unge gennem kreativ koncertvirksomhed kendetegner eliteensemblet og har bl.a. medført tildelingen af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen-prisen i 2019, en af Danmarks mest prestigefyldte musikpriser.

Klavertrioen fungerer desuden som kunstneriske ledere af både den årlige festival Kammermusik på Lundsgaard i Kerteminde og Hellerup Kammermusikforening. Soo-Jin Hong og Soo-Kyung Hong spiller på hhv. en Andrea Guarneri-violin og en Grancino-cello, og Jens Elvekjær er Danmarks første Steinway Artist nogensinde.

Foto i banner: Nikolaj Lund

Del denne nyhed med andre:

Back To Top