Skip to content

Musik og historie i Roskilde Klosters smukke have!

Roskilde Kloster byder indenfor i klosterhaven d. 25/6 med musik og spændende fortællinger om klosterets historie samt lidt forfriskninger. Kom og tilbring nogle gode stunder sammen med os - det er gratis at deltage!

Roskilde Kloster åbner den gamle, usædvanligt smukke have, og byder på musik og fortælling om klosterets historie.

Mange af Roskildes borgere kender til klosteret. Det er svært at overse midt i byen. Men mange har aldrig besøgt stedet og kender specielt ikke til den store og frodige have midt i byen. D. 25/6 lukker vi op for disse herligheder og fortæller om, hvordan bygnings- og landskabskultur i høj grad kan være bæredygtige størrelser – hen over århundreder.

Roskilde Kloster var tidligere et adeligt jomfrukloster, beliggende som en oase midt i byen, men også meget afsondret fra byens liv.

Den ældste af bygningerne er opført omkring 1565 og delvist bygget af originale, håndbrændte munkesten fra det dominikanerkloster, der lå på grunden fra 1231. Her kan man tale om en usædvanlig grad af genbrug og bæredygtighed!

Specielt i de senere år har klosterets ledelse, støttet af foreningen Roskilde Klosters Venner søgt at udbrede kendskabet til denne enestående kulturperle. Der er løbende rundvisninger, arrangementer og koncerter i klosterbygningerne og på grunden.

Dette arrangement er arrangeret af By og Land Roskilde, Schubert Selskabet og Roskilde Klosters Venner.

Det er gratis at deltage.

Program søndag d. 25/6 - 2023

Kl. 14.00: Velkomst.

Kl. 14.10: Musikindslag med DUEN – Det danske Ungdomsensemble.

Kl. 14.30: Besøg fem stationer med frivillige, som har særlig viden om klosteret og dets historie. På hver station fortælles om et udsnit af havens og bygningernes historie: Jomfruklosteret, den 458 år gamle herregård, Middelalderens Dominikanerkloster, havens sjældne, gamle træer og frugthaven med bierne. Desuden vil der være en station med vin og vand.

Kl. 15.30: Musikindslag med DUEN – Det danske Ungdomsensemble.

Kl. 15.50: Stationerne er åbne igen.

Kl. 16.50: Afslutning og tak for i dag.

Del denne nyhed med andre:

Back To Top