Skip to content

V Coloris

V Coloris - dansk-færøsk-rumænsk blæserkvintet

Torsdag d. 24/8
19.30-21.30 (dørene åbner kl. 19.00)
Riddersalen, Roskilde Kloster

Program:

György Ligeti: Seks Bagateller

Franz Schubert: Ungarsk melodi for klaver arr. for blæserkvintet af Stefan Diaconu

Vagn Holmboe: Notturno for blæserkvintet

Dinu Lipatti: Aubade for blæserkvartet

Bela Bartók: Seks rumænske folkedanse for klaver arr. for blæserkvintet af Stefan Diaconu

Der er pause i koncerten og mulighed for at købe et dejligt glas vin hos vores samarbejdspartner Vinhylden.

Medvirkende:

Felicia Geciuc, obo
Stefan Diaconu, fløjte
Jonas Lyskjær Frølund, klarinet
Constantin Barcov, fagot
Niklas Kallsoy Mouritsen, horn

Billetter:

Schubert Selskabets medlemmer:
Medlembillet: 95,-
Medlemsbillet ung: 50,-
Partoutbillet: 500 ,-

For ikke-medlemmer:
Normalbillet: 195,-
Ung u. 25/studerende: 95,-

Køb billet Køb partoutbillet (kun for medlemmer) Vil du gerne være medlem? – Klik her!

V Coloris vil med deres koncert her på Schubertiaden gerne bringe Schuberts folkemusikalske sider frem.

V Coloris søger med stor iver og nysgerrighed efter at nuancere det brede publikums opfattelse og oplevelse af, hvad en blæserkvintet er for en størrelse, og gør det blandt andet gennem tværæstetiske samarbejder og en humoristisk og personlig formidling.

V Coloris vil med deres koncert her på Schubertiaden gerne bringe Schuberts folkemusikalske sider frem. Schubert brugte nemlig ofte fragmenter af folkemusik i sine symfonier, Lieder og kammermusik.

Det samme gør sig gældende for en senere beundrer af Schubert, den danske komponist Vagn Holmboe. Han blev på en dannelsesrejse til Rumænien så betaget af den lokale folkemusik, at han optog den, så den kunne tjene til inspiration i hans egne værker, – fuldstændig som Holmboes idol, Bartók, havde gjort det før ham.

Dinu Lipatti, den rumænske komponist i koncertens program, var samtidig med Holmboe. Han levede dog desværre et noget kortere liv og er i dag primært kendt som pianist. Værket Aubade bærer ganske tydeligt også folkemusikken i sig og danner en naturlig bro til Bartóks vidunderlige “6 rumænske folkedanse”, her i eget arrangement for blæserkvintet.

Om V Coloris

Man kan sige om den dansk-færøsk-rumænske blæserkvintet V Coloris, at den er smeltet sammen af elementer fra forskellige kulturer og nationaliteter, og det har inspireret dem til at vælge et navn, der lægger vægt på farverigdom.

Folkemusik og ny musik er de to hovedårer i V Coloris’ kunstneriske virke. De samarbejder regelmæssigt med fremtrædende komponister og takket være kvintettens fløjtenist Stefan Diaconus evner som arrangør, har de ligeledes en imponerende samling af folkemusikalske arrangementer og transskriptioner af klassiske værker på deres repertoireliste.

I 2022 havde V Coloris debut som koncertarrangører i 2022 med deres egen festival ‘Once Upon…’ og i 2023 realiserer de anden udgave af festivalen samt en koncertrække med titlen 5Concerts i kirker og kulturhuse langs den københavnske buslinje 5C’s rute.

2023 byder foruden ovennævnte bl.a. på en festivalsommer rundt til Hindsgavl Festival, Schubertiaden i Roskilde, Frederiksberg Festspil og George Enescu Festival, og i august holder de i samarbejde med forlaget Multivers og Thomas Michelsen et arrangement om Vagn Holmboe og folkemusikken i anledning af forlaget og Michelsens nye biografi om Vagn Holmboe Det dybe og det rene.

Fotos brugt i banner:
Classix

Del denne nyhed med andre:

Back To Top