Skip to content

Heathcliff Trio

Heathcliff Trio

Lørdag d. 26/8
19.30-21.30 (dørene åbner kl. 19.00)
Roskilde Gymnasium

Program:

Haydn: Piano Trio in E minor Hob. XV:12
Brahms: Piano Trio No. 3

Pause

Ravels klavertrio i a-mol

Medvirkende:

Ashley Tong, violin
Clara Lindenbaum, cello
Jonathan Siahaan, klaver

Billetter:

Schubert Selskabets medlemmer:
Medlembillet: 95,-
Medlemsbillet ung: 50,-
Partoutbillet: 500 ,-

For ikke-medlemmer:
Normalbillet: 195,-
Ung u. 25/studerende: 95,-

Køb billet Køb partoutbillet (kun for medlemmer) Vil du gerne være medlem? – Klik her!

Klavertrioer fra Schubert, Haydn & Brahms

BEMÆRK: Programændring: Schubert klavertrio erstattes med Ravels klavertrio i a-mol.

Koncertens åbningsstykke, Haydns klavertrio i e-mol, er både en klassisk klavertrio, udsprunget og videreudviklet fra den tidligere form “akkompagneret sonate”, hvor violin og cello indgår som en slags supplement til tasteinstrumentet, og samtidig er det en af de første trioer hvor Haydn angiver “Pianoforte”, altså specifikt klaveret og ikke cembaloet som tasteinstrument.

Denne tradition byggede bl.a. Beethoven videre på med sin enorme produktion af netop kammermusik, herunder klavertrioer. Det siges at Schubert i det år Beethoven døde, følte sig ramt af en stærk trang til at opnå noget i livet rent kompositorisk, og derfor blev grebet af en sand skrive raptus. Hans klavertrio nr. 1 er bl.a. et produkt af denne raptus og blev da også modtaget som et af de mere tungtvejende værker fra hans hånd. Alene omfanget på ca. 40 min antyder en ny seriøsitet og tyngde i hans værk.

Brahms 3. klavertrio er derimod ukarakteristisk kompakt, idet han udfolder sit indholdsmættede stof over bare tyve minutter, og det er derfor en helt særlig intens oplevelse at lytte til dette værk.

Heathcliff Trio

Heathcliff Trio er et relativt nystartet ensemble, idet musikerne fandt sammen i 2020. Det skulle vise sig at være et godt match mellem de tre unge musikere, for siden er ensemblets karriere kun gået fremad med stormskridt. Allerede i 2021 fik de deres debut i Wigmore Hall i forbindelse med finalekoncerten i The Parkhouse Award. I 2022 vandt trioen både 1. prisen i Den 9. Internationale Johannes Brahms Kammermusik Konkurrence samt to specialpriser i samme konkurrence, bl.a. for bedste fortolkning af et værk af J. Brahms.

I den korte tid ensemblet har eksisteret, har det allerede formået at samarbejde med nogle af de helt store musikere på den klassiske scene, heriblandt Nikolaj Znaider, Kathryn Stott, Enrico Pace og Barnabas Kelemen: De har allerede givet koncerter i det meste af Europa og 2023 byder bl.a. på The Harrogate International Festival, K&M Festival Stavanger, ChamberFest Munich og The Gdansk Music Festival.

Heathcliff Trio er desuden blevet udpeget som “Britten Pears Young Artists” ved Aldeburgh Jubilee Hall i sæsonen 23/24.

(foto brugt i banner: Andrej Grilc)

Del denne nyhed med andre:

Back To Top