Skip to content

Henrik Goldschmidt & DUEN – Det
danske Ungdoms
ensemble

DUEN – Det danske Ungdomsensemble + Henrik Goldschmidt

Lørdag d. 19/8
19.30-21.30 (dørene åbner kl. 19.00)
Sukkerloftet, Roskilde Museum

Program:

Johann Sebastian Bach (1685-1750):
Koncert for obo, violin og strygere i d-mol, BWV 1060
1. Allegro
2. Adagio
3. Allegro

Carl Nielsen (1865-1931):
Bøhmisk-dansk folketone

Bela Bartok (1881-1945):
Rumænske Folkedanse

Edvard Grieg (1843-1907):
“Norsk” & “Det første møde”

Felix Mendelssohn-Bartholdy: (1809-1847):
”Lied ohne Worte” (arr. Henrik Goldschmidt)
Trad: Calliope Jig (arr. Morten Ryelund)

Antonio Vivaldi (1678-1741):
1. sats af “Foråret” fra “De fire årstider”

Ennio Morricone (1928-2020):
Gabriels Obo (arr. Henrik Goldschmidt)

Henrik Goldschmidt (1959-):
Palæstina

Trad: Ale Brider (arr. Henrik Goldschmidt)

 

Billetter:

Schubert Selskabets medlemmer:
Medlembillet: 145,- inkl. et glas vin
Medlemsbillet ung: 50,-
Partoutbillet: 500 ,-

For ikke-medlemmer:
Normalbillet: 245,- inkl. et glas vin
Ung u. 25/studerende: 95,-

Køb billet Køb partoutbillet (kun for medlemmer) Vil du gerne være medlem? – Klik her!

Åbningskoncerten på Schubertiaden 2023 byder på en varieret, smuk og underholdende rejse i grænselandet mellem det klassiske og det folkelige.

Med Det danske Ungdomsensemble, DUEN og Morten Ryelund samt oboist Henrik Goldschmidt som solist, er der lagt op til en koncert, hvor høj kvalitet, musikalsk nærvær og folkelighed går hånd i hånd.

Henrik Goldschmidt og Morten Ryelund er solister i Bachs vidunderlige koncert for obo og violin. Derudover byder programmet på forskellige klassiske komponisters greb på folkemusik og folketone. Som et ekstra krydderi vil man også kunne opleve Henrik Goldschmidt som solist og sanger (!) i musik han selv har skrevet – og når Henrik Goldschmidt lukker øjnene og med sin obo forsvinder dybt ind i musikken, ved man, at det er de store følelser, der er på færde.

Hvis du kender nogen, der tror at en klassisk koncert er kedelig, så invitér dem med den 19. august – vi vil nemlig gerne vise noget andet!

Henrik Goldschmidt

Henrik Goldschmidt har som tidligere solooboist i Det Kongelige Kapel, kammermusiker og ikke mindst som en medrivende fortolker af den jødiske klezmermusik gennem en lang årrække beriget publikum med sit glødende engagement og smukke klang. 

Han er stifter af The Middle East Peace Orchestra, et ensemble med palæstinensiske og jødiske musikere, der arbejder for forståelse og fred imellem de to folkeslag. Ligeledes har han skabt musikskolen Goldschmidts Musikakademi, der har fokus på at styrke både sammenhold og eget værd hos børn, der ikke ellers har mulighed for at udfolde sig musikalsk.

DUEN – Det danske Ungdomsensemble

DUEN – Det danske Ungdomsensemble, består af 25 af landets mest talentfulde strygere i alderen 17-27 år. De fleste af DUENs medlemmer er studerende på landets klassiske konservatorier, og mange tidligere medlemmer spiller i dag i de professionelle klassiske orkestre. De unge musikere er håndplukket blandt de dygtigste i Danmark, og udgør sammen et enestående kreativt musikalsk forum med en smittende spilleglæde og et tårnhøjt teknisk niveau. I spidsen står dirigent og kunstnerisk leder Morten Ryelund. 

DUEN er kendt for at begejstre både publikum og anmeldere ved klassiske koncerter på et højt kunstnerisk plan. De spiller i mange forskellige konstellationer, med et repertoire der spænder fra de store klassikere til nyskreven musik, og ved mere end hundrede koncerter i både ind- og udland, har ensemblet aktivt udbredt og formidlet klassisk musik, især til unge, siden de første toner klang i 2004.

Som en lille teaser kan du her se Henrik Goldschmidt spille “Gabriel’s Oboe” som også er på programmet til åbningen:

(Foto af DUEN brugt i banner: Julia Severingsen)

Del denne nyhed med andre:

Back To Top