Skip to content

Dreamers’ Circus + Jacob Gades Legat talenter

Dreamers’ Circus + Jacob Gades Legat talenter

Søndag d. 20/8
17.00-19.00 (dørene åbner kl. 16.30)
Roskilde Gymnasium

Program:

Det bliver en overraskelse!
Varighed: ca. 2 timer.

Der er pause i koncerten og mulighed for at købe et dejligt glas vin hos vores samarbejdspartner Vinhylden.

Billetter:

Schubert Selskabets medlemmer:
Medlembillet: 95,-
Medlemsbillet ung: 50,-
Partoutbillet: 500 ,-

For ikke-medlemmer:
Normalbillet: 195,-
Ung u. 25/studerende: 95,-

Køb billet Køb partoutbillet (kun for medlemmer) Vil du gerne være medlem? – Klik her!

Dreamers’ Circus møder unge klassiske musiktalenter – hvad opstår der mon af smukke toner og kreativitet i krydsfeltet mellem klassisk og folkemusik?

Koncerten bliver en form for musikalsk cirkus, hvor de unge klassiske musiktalenter fra Jacob Gade Legatet kastes ud på dybt vand og får mulighed for at prøve kræfter med nye musikgenrer, det at improvisere og hvem ved – måske også at spille på nye instrumenter! Alt kan ske!

Dreamers’ Circus

”To danskere og en svensker går ind på en bar”… Det er ikke begyndelsen på en vittighed, men begyndelsen på et smukt musikalsk makkerskab. Folkemusiktrioen Dreamers’ Circus blev nemlig skabt en sen aften på en bar i København, hvor pianist Nikolaj Busk hørte violinist Rune Tonsgaard spille sammen med Ale Carr, som spiller cittern.

I dag finder man næppe et mere ambitiøst og kreativt ensemble med rødder i den nordiske musikalske tradition end netop Dreamers’ Circus. Trioen henter sin inspiration i den skandinaviske folkemusik og folder på opfindsom vis musikken ud på tværs af alle genrer. Resultatet er musik, der er moderne i udtrykket, rytmisk og melodisk fængslende.

Siden Dreamers’ Circus blev dannet, har de stadfæstet sig selv blandt Danmarks førende ensembler, hvilket fremgår af deres nylige anerkendelse fra Statens Kunstfond som ”Special Ensemble”. Trioen turnerer over hele verden, fra Europa til Japan, Australien og USA, når de ikke lige ‘passer deres tjans’ som stadsmusikanter her i Roskilde. 

Som Stadsmusikanter skaber trioen arrangementer og initiativer sammen med Roskilde Kommunes mangfoldige musik- og kulturliv – som det netop er tilfældet ved denne koncert. Her skal vi opleve, hvordan de arbejder med at give unge klassisk musiktalenter fra Jakob Gade Legatet mulighed for at udfolde sig i krydsfeltet mellem klassisk og folkemusik.

Om Talenterne

Jacob Gades Legat har igangsat et talentprogram, hvis formål er at samle og styrke talentudviklingsarbejdet i Danmark. De unge talenter udvælges gennem legatets konkurrencer: Den Klassiske Juniorkonkurrence, Den Unge Kammermusik-konkurrence og Jacob Gade Violinkonkurrence.

De unge er i talentprogrammet i en treårig periode, hvor de gennem forskellige aktiviteter udvikler sig som musikere på mange parametre; de arbejder med nogle af de dygtigste internationale musikere, deltager i workshops og spiller koncerter i professionelle rammer, som det sker ved Schubert Selskabets koncerter. Hensigten er at skabe rammer for at de unge får mulighed for at bruge det, de kan her og nu og opleve hvad de kan skabe med det. Kort sagt, at træde i karakter som skabende kunstnere.

Medvirkende fra talentprogrammet:

Piano
Valdemar Most

Violin
Selma Teilmann
Sufiya Ainan
Alana Hjort

Viola
Julia Pamina Smit

Clarinet
Philip S. Christiansen

Flute
Otilia Zielke

Basson
Bjarke Schousboe, fagot

(Foto af Dreamers’ Circus brugt i banneret: Søren Lynggaard Andersen, foto af Jacob Gade talent: Mats Iversen Vangen)

Del denne nyhed med andre:

Back To Top