Skip to content

Side-by-side projekt med Roskilde Musiske skole

"At spille med DUEN var en super god oplevelse! Det med at kunne mærke, hvordan det er at optræde på en "scene" og spille med nærmest professionelle, var noget helt fantastisk!" Violinelev, 15 år.

Side-by-side projekter er workshop forløb, hvor musikskoleeleverne indgår i udvalgte DUEN- projekter med henblik på at styrke strygermiljøet i Roskilde.

Alt musikalsk udviklingsarbejde i DUEN bygger på en række principper som dirigent Morten Ryelund har udviklet gennem 30 års praksiserfaring. I samarbejdet med RMS arbejder DUEN med at videreformidle disse tiltag til både blandt elever og lærere og med at videreudvikle de pædagogiske processer i Roskilde Musiske skole.

Der er blevet afholdt en side-by-side koncert i sæson 2022/23 og der arbejdes på at arrangere endnu en i sæson 2023/24 samt en pædagogisk workshop for musikskolens strygerlærer.

“Det var sjovt og motiverende at være med. Dejligt også, at dem fra DUEN var så dygtige. Vi følte os båret af dem, og der var derfor ikke så meget pres på os, hvilket var rart.”
Violinelev, 16 år.

“Jeg synes, at det var fedt at være med i. Dirigenten kom med nogle gode tips, der ændrede klangen af orkesteret ret meget. De andre fra orkesteret virkede meget venlige og var ret inkluderende. Jeg følte på en måde ikke, at jeg var en udefrakommende, hvilket var meget rart.”
Violinelev, 17 år.

Del denne nyhed med andre:

Back To Top