Skip to content

Samarbejde med Jacob Gade Legatet omkring talentudvikling

Schubert Selskabet har igennem mange år profileret unge talenter ved at præsentere dem på professionelle vilkår.

Schubert Selskabet afholder løbende koncerter med legatets talenter. I 2022 afholdte vi koncerter med talenterne i både maj og august og i februar 2023 opførte de en koncert i anledning af Schubert fødselsdag.

Hvert 3. år er Schubert Selskabet vært for den årlige Legatkoncert, hvor vindere af årets Jakob Gade Legatkonkurrencer hædres.

Vinderne modtager ikke kun en pris med tilbydes også plads i et 3-årigt talentprogram, hvor de gennem forskellige aktiviteter får mulighed for at udvikle sig som musikere. Her arbejder de med nogle af de dygtigste, internationale musikere og spiller koncerter bl.a. i Roskilde i Schubert Selskabets regi.

Der er som led i dette års Schubertiade til august planlagt workshop og fælleskoncert med stads-ensemblet Dreamers Circus. Her får de unge talenter mulighed for at prøve kræfter med at optræde på lige vilkår med de professionelle musikere og for at udforske krydsfeltet mellem den klassiske musik og folkemusikken – hvilket er det gennemgående tema for årets Schubertiade festival.

Del denne nyhed med andre:

Back To Top