Skip to content

Vinterrejse - Afslutnings-koncert med Simon Duus og Bjarke Mogensen

Vinterrejse - Afslutningskoncert med Simon Duus og Bjarke Mogensen

Foto: Caroline Bittencourt

Søndag d. 28/8
16:00
Roskilde Gymnasium

Program:

Schubert: Vinterrejse (synges på dansk)

Medvirkende:

Simon Duus, basbaryton
Bjarke Mogensen, accordeon

Billetter:

Medlemmer af Schubert Selskabet får 50% rabat på denne koncert.

Medlem: 95,-
Normal: 190,-
Ung: 50,-

 

 

 

Winterreise:

Der findes næppe en mere ikonisk liedcyklus end Schuberts “Winterreise” – 24 sange med den ensomme vandrer som hovedperson.

Wilhelm Müller har skrevet teksterne som bringer os ud på en fodrejse gennem mørke og vinter. Vores fortæller er brudt op som følge af ulykkelig kærlighed og begiver sig nu formålsløst omkring, hjemsøgt af både de dejlige minder under lindetræet og de dystreste selvmordstanker.

Man hører i musikken både de glammende lænkehunde, kragen, oldingen og lirekassemanden.
Schubert forstod som ingen anden at lade klaveret agere værdig modpart til sangstemmen, idet det righoldige partitur skaber mangfoldige billeder under sangens dramatiske udtryk.

På Schubertiaden i år får vi en helt særlig udgave, idet det synges på dansk og klaveret er byttet ud med accordeon. Dette instrument vil i Bjarke Mogensens hånd til fulde kunne præsentere de mange forskellige klangfacetter og nuancerede akkompagnement som dette fantastiske værk fortjener.

De to solister Simon Duus og Bjarke Mogensen har begge opnået mange udmærkelser i deres musikerkarrierer og med denne opføresle af Winterreise er det første gang de skal lave et stort projekt sammen.

Schuberts “Vinterrejse” i dansk oversættelse v. Ole Klitgaard, udgivet på Museum Tusculanums Forlag (2001), efter aftale med arvingerne.

Simon Duus er uddannet på både Operaakademiet og solistklassen ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og han er i dag fast medlem af solistensemblet på Det Kgl. Teater. Af de mange priser, han har modtaget, kan nævnes Léonie Sonnings Musikfonds Stipendium, Reumert Talentpris i 2012, Det Danske Wagnerselskabs Bayreuthstipendium i 2013 og Aksel Schiøtz-prisen i 2017.

Accordeonist Bjarke Mogensen havde, som ganske ung, sin debut i en tv-udsendelse på ZDF som solist med München Symfonikerne, og sidenhen er han blevet en af de mest efterspurgte musikere på den klassiske musikscene. Mange husker nok Bjarke som vinder af DR’s klassiske musikkonkurrence “Spil for livet”, hvor han overraskede både seere og jury med sit usædvanlige instrument og musikerskab. Hans unikke beherskelse af accordeonet har siden bragt ham rundt i hele verden, hvor han har gæstet koncerthuse som Concertgebouw i Holland, Carnegie Hall i New York samt Barbican Hall i London.

Del denne nyhed med andre:

Back To Top