Skip to content

Koncert med Det danske Ungdoms-ensemble DUEN

Koncert med Det danske Ungdomsensemble DUEN

Foto: Julia Severinsen

Lørdag d. 27/8
16.00
Roskilde Gymnasium

Program:

Sjostakovitj: Kammersymfoni op 110a
Edvard Grieg: Suite fra Holbergs tid, op. 40

Medvirkende:

Det danske Ungdomsensemble, DUEN
Dirigent: Morten Ryelund

Billetter:

Medlem: 75,-
Normal: 150,-
Ung: 50,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DUEN:

DUEN – Det danske Ungdomsensemble, består af 25 af landets mest talentfulde strygere i alderen 17-27 år. I spidsen står dirigent og kunstnerisk leder Morten Ryelund, og DUEN er kendt for at begejstre både publikum og anmeldere ved klassiske koncerter på et højt kunstnerisk plan.

De spiller i mange forskellige konstellationer, med et repertoire der spænder fra de store klassikere til nyskreven musik, og ved mere end hundrede koncerter i både ind- og udland, har ensemblet aktivt udbredt og formidlet klassisk musik, især til unge, siden de første toner klang i 2004.

Ensemblet samarbejder ofte med nogle af landets største klassiske solister såsom cellisten Andreas Brantelid og blokfløjtenisten Michala Petri, men har også markeret sig på rytmiske platforme og inspireret nye publikummer til at lytte til klassisk musik ved bl.a. at optræde på Roskilde Festival, STRØM festival og Distortion, og i samarbejdsprojekter med Mike Sheridan og elektronika/pop-bandet Panamah.

Derudover har de også udgivet CD’en Nordic Sound, en hyldest til Carl Nielsen og Jean Sibelius, medvirket i tv-udsendelser og transmitteres desuden jævnligt på P2.

De fleste af DUENs medlemmer er studerende på landets klassiske konservatorier, og mange tidligere medlemmer spiller i dag i de professionelle klassiske orkestre.

De unge musikere er håndplukket blandt de dygtigste i Danmark, og udgør sammen et enestående kreativt musikalsk forum med en smittende spilleglæde og et tårnhøjt teknisk niveau.

Ved denne koncert suppleres DUEN af 10 unge strygere fra Roskilde Musiske Skole, som i tiden op til koncerten har deltaget i workshops og prøver med orkesteret og dermed har fået en unik mulighed for at mærke DUENs særlige pædagogiske metode, møde musikerne og opleve DUENs klangunivers indefra.
Musikskoleelevernes deltagelse udspringer af det særlige fokus på unge som Schubertselskabet i disse år prioriterer i samarbejde med DUEN.

Del denne nyhed med andre:

Back To Top