Skip to content

Åbningskoncert - Schubertiaden 2022

Lørdag d. 13/8-22
19:30-21.30
Roskilde Gymnasium

Program:

​​Schubert : Ständchen
Schubert:
Impromptus opus 90 nr. 2
Schubert :
Der Doppelgänger
Schubert:
Impromptus opus 90 nr. 4
Schubert:
Arpeggione Sonate

Pause

Schumann: 3 fantasie stykker for klarinet & klaver
Schubert: Impromptus opus 90 nr. 3
Schubert: Gretchen am Spinrade
Berg: 2 frühe Lieder (fra 7 frühe Lieder)
Brahms: Zigeuner Lied nr. 1
Schubert: Das Hirt auf dem Felsen

Medvirkende:

Katrine Gislinge, pianist
Mathias Kjøller, klarinet
Kari Postma, sang

Billetter:

Medlemmer af Schubert Selskabet får 50% rabat på denne koncert.

Medlem: 95,-
Normal: 190,-
Ung: 50,-

Schubert Selskabets medlemmer kan desuden købe et partoutpas til hele festivalen for 550 kr.

Aftenen byder på en blandet buket af Schuberts bedste kammermusik.

Ensemblet er sammensat efter besætningen i værket “Der Hirt auf dem Felsen”, en lidt atypisk trio med sopran, klaver og klarinet. Teksterne til værkets tre dele er af Wilhelm Müller og Karl August Varnhagen von Ense og cirkler omkring hyrdens kærlighed, ensomhed, melankoli og glæden ved den frie natur og foråret, emner som også går igen i aftenens Lieder.

Et andet hovedværk i aftenens program er Schuberts berømte “Arpeggione” sonate, denne gang i en udgave for klarinet og klaver. Schubert skrev værket for instrumentet arpeggione, en slags bue-guitar eller cello med bånd. Instrumentet blev opfundet i 1823 men vandt aldrig rigtig indpas.

Schuberts sonate til gengæld blev så populær, at adskillige instrumentfaggrupper såsom violin, bratsch, cello, kontrabas, fløjte og sågar saxofon nærmest slås om at den passer bedst til netop deres instrument. Men her til Schubertiadens åbningskoncert får vi altså udgaven for klarinet og klaver.

Solopartierne til aftenens koncert er lagt i kyndige hænder hos hhv. Kari Postma, Katrine Gislinge og Mathias Kjøller.

Sopranen Kari Postma er uddannet fra konservatorierne i Olso og København og blev i 2007 Headhuntet til Staatsoper Hamburg. Derfra tog karrieren fart og hun har haft mange store roller rundt omkring i de europæiske operahuse. Blandt de mange priser som hendes imponerende stemme har sikret hende, kan nævnes førstepræmierne i The International Phillips Music Competition og Queen Sonja International Music Competition. Ved siden af operarollerne er Kari meget brugt som koncertsangerinde både med orkester og i liedrepertoiret.

Katrine Gislinge, en af Danmarks absolut førende pianister, behøver næppe nogen nærmere præsentation på Schubertiaden, idet hun ofte har optrådt her og ikke mindst i 2019 var årets gennemgående kunstner. Katrine spiller i det meste af verden som koncertpianist og hun har desuden et omfattende kammermusikvirke, bl.a. som fast medlem af “Den Danske Klavertrio”, og hendes karismatiske og vidende væsen har også kunnet opleves på skærmen i DR-programmerne Den klassiske musikquiz, talentprogrammet Vidunderbørn, og Sommertogtet.

Siden 2019 har Katrine desuden, oven i sine mange aktiviteter og et igangværende filosofistudie på KU, haft travlt som initiativtager og kunstnerisk leder af Frederiksberg Festspil.

Mathias Kjøller er ved siden af sit job som 1. soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester en aktiv og skattet kammermusiker, og har bl.a. spillet med Den Danske Strygekvartet og Marianna Shirinyan. I 2018 udgav han sit første album “Orchid Classics”, med værker af Robert Schumann, Reinecke, Debussy, Berg og Corigliano. I 2013 vandt Mathias 2. pris i Den Internationale Carl Nielsen Konkurrence, hvor han også modtog Odense Symfoniorkesters pris og prisen for bedste fortolkning af Carl Nielsens klarinetkoncert.

OBS! Koncerten optages til P2

Del denne nyhed med andre:

Back To Top