Skip to content

"Kærligheden og Døden" - en lyrisk musikalsk aften

Efter generalforsamlingen inviteres selskabets medlemmer til en hyggelig Schubert Salon med musik, oplæsning og et godt glas vin.

Katrin Weisser, skuespiller, Bjarke Mogensen, accordeon og Toke Møldrup, cello.

I forlængelse af generalforsamlingen Lørdag d. 21. maj kl. 19.00 i Roskilde Klosters Riddersal, bydes medlemmer på et glas vin fra Vinhylden og ca. kl. 20.00 inviterer Selskabet til en hyggelig Schubert Salon med Bjarke Mogensen/accordeon, Toke Møldrup/cello og skuespiller Katrin Weisser.

De tre kunstnere byder på en lyrisk musikalsk aften med overskriften ‘Kærligheden og Døden”.

Vi får smagsprøver fra Schuberts kæmpe repertoire samt komponister, der på en eller anden vis har relation til eller er blevet inspireret af Schubert. Vi skal høre skuespiller Katrin Weisser fortælle om Schuberts liv og høre hende læse op fra bl.a. Die Post og Doppelgänger.

Der er lagt op til en inspirerende og hyggelig aften, hvor man som medlem har mulighed for at møde andre medlemmer og komme helt tæt på de tre fascinerende kunstnere, som du kan læse mere om herunder.

Det er muligt som medlem af Schubert Selskabet at medbringe en gæst gratis til Schubert Salonen kl 20.00.

Tilmeld dig til generalforsamling & Schubert Salon ved at sende en mail til medlem@schubertselskabet.dk. Husk at angive om du ønsker at medbringe en gæst til Salonen kl 20.00.

Ikke-medlemmer kan købe billet i døren for 95 kr. Der følger et glas vin med i købet.

Aftenens kunstnere:

Foto: Caroline Bittencourt
Bjarke Mogensen

Accordeonist Bjarke Mogensen havde, som ganske ung, sin debut i en tv-udsendelse på ZDF som solist med Munchen symfonikerne, og siden hen er han blevet en af de mest efterspurgte musikere på den klassiske musikscene.

Mange husker nok Bjarke som vinder af DR’s klassiske musikkonkurrence “Spil for livet”, hvor han overraskede både seere og jury med sit usædvanlige instrument og musikerskab. Hans unikke beherskelse af accordeonet har siden bragt ham rundt i hele verden, hvor han har gæstet koncerthuse som Concertgebouw i Holland, Carnegie Hall i New York samt Barbican Hall i London.

Bjarkes nuancerede spil og musikalske nysgerrighed har ført til en række andre samarbejder med musikere som violinist Gidon Kremer og bratschist Tatjana Masurenko, men også med kunstnere fra helt andre genre i kulturlivet, heriblandt Bent Fabricius-Bjerre og Benny Andersen. Han er blevet tildelt en lang række hæderspriser, men at Bjarkes spil har medvirket til at ligestille accordeonet med de etablerede klassiske instrumenter blev især understreget da han modtog 1. prisen i European Broadcast Unions konkurrence for klassiske solister der blev fulgt af millioner af radiolyttere i hele Europa.

Gennem sin nysgerrighed og pionérarbejdet med sit instrument, har Bjarke desuden inspireret til tilblivelsen af mere end 60 nye værker – solo, kammermusik og koncerter for accordeon og symfoniorkester skrevet af nogle af tidens fremtrædende komponister, bl.a. på den seneste udgivelse “Sound and Simplicity” fra 2021 hvor han spiller Poul Ruders accordeonkoncert med Odense Symfoniorkester. Af andre nyere projekter kan nævnes “Echoes of cliffs”, også fra 2021, hvor han gav koncerter i Bornholms klipper og kirkeruiner. Bjarke er en musiker, som uhindret øser af sin tilsyneladende endeløse kilde af musikalitet.

Foto: Lis Kasper Bang
Katrin Weisser

Skuespilleren Katrin Weisser var allerede som 13-årig en ung feteret stjerne i Tyskland, hvor hun er født. Hun er uddannet ved Hamburg Stage School, men afbrød studierne på grund af for meget skuespilarbejde. I 2010 efterlod hun for en tid en imponerende karriere i Tyskland for at flytte til Danmark, hvor hun nu bor med sin familie.

Hun har medvirket i adskillige film og tv-serier, og i Danmark har vi kunnet opleve hende i for eksempel TV-serien Arvingerne. Katrin er efterhånden også velbevandret på den danske teaterscene, og i 2020 var hun på rollelisten som hushovmesteren til Det Kgl. Teaters opsætning af Ariadne auf Naxos – som pandemien desværre kom i vejen for – under kyndig instruktion af internationale Katie Mitchel. Derudover er hun især blevet anerkendt her for sine blændende portrætter i musik-teater-forestillingerne om henholdsvis Clara Schumann og Alma Mahler, som begge spillede for fyldte sale.

Hun har også fået bevist sine evner som instruktør på bl.a. forestillingen Lonely House under Copenhagen Opera Festival og Mozarts Der Schauspieldirektor på Det Kgl. Operaakademi, og det er næppe sidste gang, vi ser hende påtage sig instruktørrollen. I 2021 var Katrin desuden at finde på programmet til Frederiksberg Festspil, sat i verden af den anerkendte koncertpianist Katrine Gislinge, hvor hun samarbejdede med instruktør Katrine Wiedemann.

Toke Møldrup

Cellisten Toke Møldrup er modtager af det prestigefyldte Dronning Ingrids Hæderslegat, samt Augustinus Fondens Jubilæumsbevilling 2017-2020. Han er prisvinder ved flere internationale konkurrencer.

Herhjemme har han spillet i stort set alle større danske koncertsale. Solist med danske symfoniorkestre under dirigenter som Aldo Ceccato, Sanntu Rouvali, Lan Shui
og Joshua Weilerstein. Toke Møldrup er en hyppig gæst i danske musikforeninger, bl.a. med kollegerne Lars Bjørnkjær, Katrine Gislinge og Bjarke Mogensen og Copenhagen Cello Quartet. Han har spillet ved festivaler såsom Bergen Festspillene, Lincoln International Chamber Music Festival, Monte-Carlo Spring Arts Festival og Oberstdorf Musiksommer.
Toke Møldrup var solocellist i Copenhagen Phil fra 2010- 2020, en stilling han forlod for bedre at kunne varetage sine mange solistiske opgaver. Han er adjunkt på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han selv studerede hos professorerne Morten Zeuthen og Tim
Frederiksen. Desuden konzerteksamen fra Hochschule für Musik, Karlsruhe, privatstudier hos bl.a. Hans Jensen (Northwestern School of Music), Valter Despalj (Zagreb
Academy of Music) og Alban Berg Kvartetten i Wien og Köln, samt generalbasstudier hos lutisten Viggo Mangor.

Toke Møldrup er grundlægger af Svanekegaarden International Cello Masterclass, som afholdes årligt i august. Han har givet talrige masterclasses, herunder på bl.a. Royal Academy, London og Shanghai Conservatory. Toke Møldrup spiller på en David Tecchler cello, Rom 1697, venligst udlånt til ham af Augustinus Fonden.

Del denne nyhed med andre:

Back To Top