Skip to content

Musikalske møder

Introduktion til klassisk musik for folkeskoler, gymnasier og højskoler.

De Musikalske møder er et intimt koncertformat, hvor DUEN optræder og skaber rum for dialog med en mindre gruppe unge, på en lokation som de unge i forvejen er trygge ved eller føler sig hjemme i.

Der er et stort element af formidling i koncerterne og ofte har værkerne en aktualitet i forhold til andre strømninger i samfundet.

Musikalske møder har ind til videre været afholdt:

Februar 2022:
Roskilde Festival Højskole
April 2022:
2 x 1.g. musikhold
August 2022:
Alle 1.g. musikhold
April 2023:
Alle 1.g. musikhold
Maj 2023:
2 x 7. klasse, Østervangsskolen

Lasse Grøftehauge, musiklærer RAG:
‘Musikalske møder er et fint koncept for gymnasieelevernes møde med klassisk musik – det fungerer godt, særligt fordi det er unge, der spiller for unge. Det kan være en vanskelig opgave at åbne elevernes øjne for den klassiske musik, men de musikalske møder bliver vellykkede, fordi det er formidling i øjenhøjde.

Tidligere har vi været nødt til at tage på ekskursioner for at møde den klassiske musik live. Nu bliver det vedkommende og nærværende, fordi det foregår på vores hjemmebane.

Musikken bliver formidlet, så mange fordomme om klassisk musik bliver nedbrudt og samtidig sættes musikken ind i et narrativ, der gør det aktuelt og relevant. Eleverne får en almendannende oplevelse, som de ellers ikke ville få.’

Del denne nyhed med andre:

Back To Top