Skip to content
Foto: Julia Severinsen

Ung Schubertiade - et nyt tiltag

I 2022 indleder Schubert Selskabet et samarbejde med DUEN – Det danske Ungdomsensemble, for at styrke Selskabets arbejde rettet mod børn og unge.

DUEN er et kreativt musikalsk ensemble for unge strygere i alderen 17-27 år og består af ca. 25 unge, talentfulde musikere.

De fleste af DUENs medlemmer er studerende på landets klassiske konservatorier og er blevet udvalgt efter en optagelsesprøve. Hvert medlem har en fast plads i ensemblet i to år.

I spidsen for ensemblet står dirigent og kunstnerisk leder Morten Ryelund.

Gennem samarbejdet med DUEN bliver det muligt for Schubertselskabet at skabe nye møder mellem den klassiske musik og Roskildes børn og unge.

Ved at række ud til De Musiske skoler, gymnasier og andre institutioner i Roskilde, hvor de unge i forvejen er til stede, er det målet at udvikle nye koncepter for workshops og koncerter, der vil gøre den klassiske musik lettere tilgængelig for de unge.

Denne satsning, der kommer til at gå under navnet Ung Schubertiade, bliver en videreudvikling af Junior Schubertiade formatet og kommer – som navnet afslører – til at målrettes det unge publikum. Med tiltaget Ung Schubertiade er det Schubert Selskabets ønske at bidrage til Roskildes musikmiljøs udvikling og fornyelse.

Udover tiltagene for de unge vil DUEN også kunne opleves ved Schubert Selskabets øvrige aktiviteter som f.eks. Schubertiaden i august.

Du kan læse mere om DUEN her: https://duen-orkester.dk/

Back To Top